Iskolába készülőknek (5-6 éves)

Én azok táborába tartozom, akik hisznek a gyerekek korai fejlesztésében, és nem várnak az iskoláig azzal, hogy a gyermekük fejlesztésével foglalkozzanak. Az elmúlt évek tapasztalata, és a saját kisfiam fejlődésének követése is megerősített abban, hogy két 6 éves gyerek között hatalmas különbségek lehetnek.

Az egyik lehet hogy folyékonyan olvas, a másik viszont gyönyörűen rajzol. Mindegyik más területen fejlettebb. Az iskolába kerülve hamar fel kell venniük a ritmust, és a matematika mellett sok más területen is elvárásokat támasztanak majd feléjük. Ha a matematikának az alapjaival már megismerkedik a gyerek óvodás korában, ez hatalmas önbizalmat jelent majd az iskolakezdéskor – és higgyék el ez  a későbbi sikerek és az örömteli tanulás alapja.

Attól nem kell félni hogy a  gyerek majd unatkozik az iskolában. Egyrészt a mi heti egy alkalmunk nem elég arra hogy mindent begyakoroljunk – arra jó lesz az iskola. Arra viszont jó, hogy az alapokat, a módszereket megismerje, és ezáltal biztosabban mozogjon majd ebben a világban. Ha pedig nagyon sokat elsajátít már az iskolakezdés előtt, mert nyitott erre, és érdeklődik, hát hadd tegye! Akkor majd járhat az iskolában szakkörre, netán versenyekre. Persze csak ha ő is szeretné. A döntésnek mindenképpen legyen részese a gyerek, de a lehetőséget arra, hogy már most elkezdjen tanulni, mindenképpen adjuk meg neki!

Több mint matek | tobbmintmatek.hu | Minden jog fenntartva © 2013